Az EU számos olyan rendeletet, szabályozást hoz, amely a vállalkozásokra valamilyen kötelezettséget ró. Az IVSZ (nem az ISzT!) több módon foglalkozik ezek hatásaival, illetve az EU igyekszik ezeknek való megfelelést különböző projektek indításával is segíteni.

A tárhelyszolgáltatókra és egyéb „user generated” tartalmakat megjelenítő szolgáltatókra 2022. júniusa óta új kötelezettségeket ró az online terrorista tartalmak kezelésére vonatkozó rendeletet (Terrorist Content Online rendelet 2021/784). Ennek értelmében az arra kijelölt nemzeti hatóság (Magyarországon az NMHH) felszólítására a beazonosított tartalmat akár 1 órán belül(!) el kell távolítania az érintettnek.

A szabályozásban számos, ISZT tagvállalat is érintett.

FRISCO nemzetközi projekt keretében a konzorcium számos olyan tevékenységet valósít meg, amellyel a szabályozás által érintett kis méretű tárhelyszolgáltatók (és egyéb szabályozás által érintett szervezetek) felkészülését és megfelelését támogatja, amelyek nagy jogi szakértői gárda hiányában adott esetben jobban kitettek a jogszabályi „nem-megfelelés” veszélyeinek. A célközönség tájékoztatása mellett a képzésre is hangsúlyt fektetnek, illetve megfelelő eszközökkel igyekeznek ellátni az érdekelteket a jogszabályi megfelelés érdekében.  

A projekt célja nemcsak a szolgáltatók terheinek enyhítése, hanem egy együttműködő ökoszisztéma létrehozása is. A projekt célje, hogy elősegítsék partnerségek kialakulását a tárhelyszolgáltatók, online platformok, a multiplikátorszervezetek, az iparági szakértők, valamint az állami és a különböző érdekelt felek között. 

Ennek keretében az IVSz ingyenes workshopot szervez, melynek célja a hazai és nemzetközi együttműködés ösztönzése, információ- és tapasztalatcsere az ökoszisztéma különböző szereplői között. A workshop résztvevői lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék a DSA és TCO rendeleteket és azoknak gyakorlati alkalmazását, a megfeleléshez szükséges jó gyakorlatokat ismerjenek meg és nemzetközi kapcsolatokat építsenek iparági szakértőkkel, és a különböző szereplőkkel.

Időpont és helyszín:

🗓 2024. április 18. és 19.

📍 Budapest

A workshop nyelve angol.

A workshop fő témák a következők lesznek:

Kinek érdemes részt vennie a rendezvényen?

További információ és regisztráció itt