Az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT), a HunCERT, a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), és több társrendező szervezet a fogyatékkal élők segítése céljából rendezvényprogramot indít ‘Akadályok nélkülcímmel. 

A rendezvényprogram célja, hogy bemutassa azt, hogy az informatika, különösen Internet és az Internet Közösség hogyan segíthet fogyatékkal élő emberek útjában álló akadályok enyhítésében, különös tekintettel arra, hogy a kiberbiztonság és az adatvédelem terén milyen kihívásokkal állunk szemben, ezekre pedig milyen megoldásokat tud a szakmai közösség kínálni.

2022-ben a látássérült emberek útjában álló akadályokra fókuszálunk, de célunk az, hogy a következő években más fogyatékkal elő vagy hátrányos helyzetű embereket érintő problémákkal is foglalkozzunk.

A rendezvényt honlapja: https://akadalyoknelkul.huPályázati felhívás:

A rendezvény kapcsán az ISZT látássérült emberek informatika használatát, és ezáltal életmódjuk javítását célzó pályázatot hirdet.

További közreműködők és szponzorok jelentkezését is várjuk.

Köszönettel várjuk a jelentkezéseket!

Dravecz Tibor ISZT Hálózatbiztonsági és Adatvédelmi BizottságaOrmos Pál SZTAKI/HunCERTKépek a 2022. május 14-i székesfehérvári családi nap rendezvényről.